(ВИДЕО) Поплави во Австралија, крокодили и змии по улиците

Делови од Австралија, по рекордно високите температури, се погодени од катастрофални поплави поради кои повеќе од 20.000 луѓе се принудени на евакуација. Поради поплавите на североистокот на Австралија илјадници лица се принудени да ги напуштат домовите. Прогнозата и натаму е неповолна бидејќи метеоролозите очекуваат нови интензивни врнежи проследени со ветер. Поради порастот на реките на […]

The post (ВИДЕО) Поплави во Австралија, крокодили и змии по улиците appeared first on Скопје1.мк.

Делови од Австралија, по рекордно високите температури, се погодени од катастрофални поплави поради кои повеќе од 20.000 луѓе се принудени на евакуација.

Поради поплавите на североистокот на Австралија илјадници лица се принудени да ги напуштат домовите. Прогнозата и натаму е неповолна бидејќи метеоролозите очекуваат нови интензивни врнежи проследени со ветер.

Поради порастот на реките на улиците се видени крокодили и змии, а метеоролозите најавуваат дождови и во наредните денови.

Градот Таунсвил во Квинселнд е целосно поплавен, а жителите се без струја.
„Ова се случува еднаш во 100 години“, изјави премиерката на Квинсленд.

The post (ВИДЕО) Поплави во Австралија, крокодили и змии по улиците appeared first on Скопје1.мк.

Close