Ѓорчев: Кога ќе ги вадите таблите со „Република Македонија”, не ги фрлајте, дајте ни ги нас, можеби повторно ќе ни требаат

Влатко Ѓорчев, кој е кандидат за претседател на Македонија од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, вчера на својот профил на Фејсбук остро реагираше на планот на Владата да започне со менување на името на земјата на официјалните државни табли.

„Кога ќе ги вадите таблите со “Република Македонија”, НЕ ги фрлајте. Дајте ни ги нас, ќе ги чуваме во нашите домови. Еден ден можеби повторно ќе ни требаат. Ќе ги чуваме на нашите покриви. Ќе ги чуваме во нашите подруми. Еден ден повторно ќе ја видат светлината на денот“, напиша пратеникот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close