Владата демантира дека ќе бара одговорност од министерот Филипче за набавката и употребата на МРП вакцината

Владата на Република Македонија нема да бара одговорност од министерот за здравство, Венко Филипче.

Во одговорот на новинарско прашање во однос на истрагата којашто ја води Основното јавно обвинителство за набавката и употребата на МРП вакцината, портпаролот на Владата не го споменува името на министерот Филипче.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close