3 предлог романтични патувања низ Европа кои вреди да ги направите

Следува летниот период. Период во кој сите планираме каде да уживаме и го искористиме летниот одмор. Но, доколку не сте сами, вие морате да размислувате за двајца, односно да одбрете место со кое што ќе ја изратувате Вашата девојка, жена…

Наместо тоа класичен летен одмор, зошто да не ја земете вашата сакана на патување во една од овие романтични дестинации? Има ли подобар начин за романса од нова авантура споделена со онаа што најмногу ја сакаш? Европа има многу дестинации кои ги нудат совршените состојки за патување.

Амалфи брег, Италија

Амалфијското крајбрежје со векови е познато како еден од регионите што се најубави во Италија, посетени од сите римски императори до денешните влијателни социјални медиуми.

Баскиско коло, Шпанија и Франција

Ако сте по романса на повеќе класичен вкус, овој 480 километри пат меѓу Билбао и Бијариц нуди толку различни атракции што ќе биде како да сте земале неколку одмори во едно патување.

Рутата Блоемен, Холандија

Океј, можеби цвеќето е некогаш досадно. Но, замислете ја романсата да одите некаде каде што – наместо едноставен букет – вашиот хоризонт ќе биде исполнет со спектар на најубавите цвеќиња во светот, колку што окото може да види.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close