Сокот од зелка го уништува ракот, го јакне имунитетот и го штити срцето

Зелката е многу добар извор на нетопиви влакна и бета каротен. Одличен извор е на различни нутритивни соединенија, вклучувајќи ги витамините К, Е, Ц, Б1, Б6, железо, сулфур, магнезиум, јод и калциум.

Истражувањата покажале дека со секојдневна консумација на сок од зелка можете да го подобрите своето здравје и да го намалите ризикот од појава на низа болести.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close