Чешката круна слави 100 години, искован златник од 130 килограми

Чешката Народната банка го прослави 100-тиот роденден на националната валута круна со издавање на огромна златна монета тешка 130 килограми и со дијаметар поголем од половина метар.

Портпаролот на банката изјави дека ова е една од најголемите златни монети во светот и најголема во Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close