(ВИДЕО) Петар Маркоски: Уметниците и спортистите се најдобрите промотори на својата држава, ја имам таа привилегија во Охрид да црпам непресушна енергија и инспирација

Петар Маркоски познат како детето со виолината. За прв пат со виолината се среќава на 7 годишна воздраст кога го запишале во основното музичко училиште „Методи Патче“, Охрид, на инструмент – виолина. Во текот на школувањето Петар се здобива со 5 награди на државно ниво во категорија соло, дует и трио виолина. Детето со виолина … Продолжи со читање (ВИДЕО) Петар Маркоски: Уметниците и спортистите се најдобрите промотори на својата држава, ја имам таа привилегија во Охрид да црпам непресушна енергија и инспирација