(ВИДЕО АРХИВА) Поплави Охридско Езеро 2010

Во 2010 година Охридско Езеро достигна рекордно високо ниво кое го паметат живите генеравии луѓе.

Езерото ги поплави сите пониски места на брегот, а во видеото од нашата архива може да видите како изгледаше тогаш просторот кај каналот Студенчишта под вода.

Close