(ВИДЕО) Лазаревска: Вкупните приходи на буџетот се за 7.4% повисоки, а расходите се зголемени за 1.7 % во споредба со 2021 год.

Пратеничката од СДСМ Жаклина Лазаревска во учество на комисиската расправа за Предлог Буџетот 2022 на РСМ, зборуваше за централниот буџет и за буџетите на фондовите за фискалната година. Лазаревска рече дека со предложениот буџет се оджува на буџетската стабилност преку низок буџетски дефицит.

Лазаревска  истакна дека вкупните приходи се за 7.4% повисоки од приходите во 2021 год. а расходите се зголемени за 1.7 % во споредба со 2021 год.

Образложувањето за буџетот од пратеничката Лазаревска во целост може да го слушните во продолжение…

Close