Пецаков: Честит 23 Октомври -Денот на македонската револуционерна борба

23 Октомври – Симбол на непокор, патриотизам и слобода.
Дамјан Груев, Иван Хаџи Николов, Петар Поп Арсов, Христо Татарчев, Христо Батанџиев и Андон Димитров ја основаат Македонската револуционерна организација на 23 октомври 1893 година во Солун.
Саможртвата и идеалите на борците за независна Македонија се должни за почит и вечен аманет.
Нека е честит 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба!
Идејата е вечна!
Да живее Организацијата!
Да живее Република Македонија!
-пишува во честитката кандидатот за градоначалник од ВМРО ДПМНЕ, Кирил Пецаков.
Close