(ВИДЕО) Зголемено присуството на диви животни во близина на градот, читатели на OhridPress снимија „борба за живот“ помеѓу лисица и еже на патот Охрид-Св. Наум

Перидов наназад е зголемено присуството на диви животни во близина на градот и поголемите населени места во околината.

По сториите за појавата на дивата свиња која се „капеше“ во водите на езерото кај Пештани и групата диви свињи снимени во Св. Наум, читателите на OhridPress до редакцијата испратија фотографии и видео од една вистинска „борба за живот“, која пред нивни очи се случувала на патниот правец Охрид-Св. Наум деновиве.

извор: ОхридПрес

Close