Арсовска за обвинувањата на СДСМ: Се исплашија кога реков дека ќе го ревидирам работењето на Шилегов

Претпоставувам дека прашањата ви се адресирани врзано со она кое вчера срамно излегоа да го изјавуваат, а тоа беше точно еден час по прес-конференцијата која што јас тука ја направив, каде што кажав јавно, јасно и гласно дека ќе се ревидира сето она кое што е направено во Град Скопје и дека оние кои што потрошија 4 буџети во 4 години во Град Скопје, дека ќе си имаат соодветна одговорност, вели Данела Арсовска, кандидат за градоначалник на Град Скопје одговарајќи на прашањето дали менаџирала со спортската сала во Расадник.

Арсовска потенцираше дека овие обвинувања од страна на СДСМ се поради страв од тоа што таа го објавила само еден час претходно, каде што најавила дека ќе следи ревизија на тоа каде се трошеле парите на скопјани изминатите четири години.

“Стравот и нервозата се тие кои што предизвикаа некој за еден час да трча и да излегува со лажни обвинувања и со нешта коишто навистина се небулозни, за кои денеска ќе си следи соодветна тужба. Јас немам намера на два дена пред завршувањето на овие избори, односно пред моментот кога скопјани ќе имаат можност да одлучуваат, да се објаснувам со луѓе кои бесрамно лажат за да го скријат својот срам и за луѓе кои сакаат да си ги скријат криминалите. А срамот, стравот и ова безобразие сите скопјани го гледаат. Она кое што мора да се знае е дека 42 години немам никаква дамка, ниту лично, ниту професионално, а доколку би имала, не би се впуштила во ваква трка да се натпреварувам со вакви бесрамни луѓе коишто 4 години го трошат Буџетот на скопјани и ниту еднаш не дадоа отчет каде отидоа овие пари, а ни едно од ветените нешта во програмата во 2017та година не реализираа”, изјави Арсовска.

Арсовска најави тужба за изнесените лаги и невистини врз неа на само 2 дена пред гласањето за претстојните локални избори од страна на СДСМ, додавајќи дека 42 години нема никаква дамка во нејзината кариера, порачувајќи дека ниту една клевета против неа нема да ја натера да се откаже од тоа после 17ти октомври да се направи ревизија каде завршиле парите од продадената Градска куќа, како и парите на скопјани.

“И затоа ќе си следи тужбата денеска за овие кои што лажат и манипулираат и кои што во 42 години немаа никогаш ништо да кажат лошо за мене, а тоа го вадат поради тоа што се уплашија затоа што им реков дека ќе им го ревидирам работењето и ќе си има одговорност за овие кои што 4 буџети на граѓаните ги потрошија. Тужбата ќе си го покаже своето. Значи немам намера некој да фрла дамка на мене по 42 години за нешто за кое треба јас да се докажувам по медиуми. Тие ќе си кажат после 17 октомври каде се парите на граѓаните и нема да се откажам од тоа и џабе што и да направат во следните два дена за да фрлат на мене, треба да знаат дека нема да се откажам. Слободно може да се обидувате 42 години чесно живеење да ги извалкате и тоа што го кажав вчера јас ќе го реализирам, нема никакви притисоци да предизвикаат да потклекнам на тоа што го кажав”, децидна е Арсовска.

“42 години никаква дамка немам во својата кариера. Значи верувајте ми доколку сум имала сигурно до сега ќе излегло, и плус како интелигентен човек, човек кој што има кредибилитет на национално ниво, на меѓународно ниво, седам со главните институции во државата и подалеку во светот, јас не би си дозволила одговорно тврдам да влезам во трка со вакви лажови и манипуланти за да ја имам можноста тие да ме валкаат во кампања. Сега им текна кога ги повикав на одговорност? Сега им текна кога им кажав дека истрошија четири буџет и дека ќе одговараат? Извинете, но имаат можност скопјани да видат и да проценат и знаат, оној кој што го оштетил скопскиот ќе си одговара, и слободно нека лажат и манипулираат.

Има уште два дена додека да дојдат промените и ќе ги отвориме книгите и ќе видиме многу убаво каде се парите на граѓаните, каде се средствата од продажбата на Градската куќа, каде се четири буџети потрошени на скопјани за проекти кои што ги ветија во 2017тата а не реализираа ниту 5 проценти од тие проекти”, изјави Арсовска.

Close