(ФОТО) Хотелот Метропол некогаш и денеска

Хотелот Метропол беше и остана единствен и препознатлив хотел за Охридската ривиера, но и регионов, со архиктетура што го одделува од сите други конвенционални хотели.
Хотелот е изграден и отворен во 1975 г., и е комплетно реновиран во 2018 г. Вака изгледа хотелот денеска…

Но, во далечната 1975 год кога и е изграден хотелот, на фотографијата од Александар Крстиќ може да се забележи дека воопшто нема зеленило пред самиот хотел. Погледнете и пресудите како ви се допаѓа повеќе?

Фото: Александар Крстиќ

Close