Лишено од слобода лице од Велешта, барано со потерница за издржување казна затвор

На 29.09..2021 полициски службеници од СВР Охрид и ОВР Струга, го лишија од слобода  (54) годишно лиц од струшкото село Велешта, кој се барал по распишана потерница од Основниот суд во Струга, за издржување на казна затвор од 13 години.

Лицето е спроведено во Казнено – поправната установа Затвор „Идризово“ во Скопје за издржување на затворската казна.

Close