Вечерва во 24 Анализа на Телевизија 24 ќе се одржи дебата на кандидатите за градоначалници на Охрид

Вечерва во 24 Анализа на Телевизија 24 ќе се одржи дебата на кандидатите за градоначалници на Охрид.
Кирил Пецаков – ВМРО-ДПМНЕ и коалиција „Обнова на Македонија“, Константин Георгиески – СДСМ, Гоце Цветковски – ТМРО.

Теми на кои ќе дебатираат кандидатите за градоначалници се:
Како Охрид да го зачува статусот светско наследство на листата на унеско?
Како да се спречи бетонизацијата на крајбрежјето, кои се решенијата за дивоградбите, како да се заштити еко-системот на езерото?

Емисијата „Анализа“ со Биљана Секуловска е вечерва, во 20:45 минути, на ТВ 24.

Close