Честитка на градоначалникот Георгиески по повод Меѓународниот ден на Бошњаците

Градоначалникот Константин  Георгиески, по повод 28  септември, Меѓународниот ден на Бошњаците,  упати  честитка до  припадниците  на бошњачката  заедница во Општина  Охрид.

– Дозволете во мое лично име и во име на граѓаните на Охрид, најискрено да Ви го честитам 28 септември, Меѓународниот ден на бошњаците и да Ви посакам здравје, среќа и бериќет. Бошњачката заедница како посебен етнички, јазичен и културен субјект  е од особено значење за македонска држава.
Како нераскинлив дел од македонскиот мултиетнички мозаик ,Вие сте посветени граѓани на својата држава и на својата заедница. Благосостојбата и просперитетот на  Република Македонија, како наш заеднички дом, зависи од сите нас, вклучително и од бошњачката  заедница, стои во честитката на градоначалникот Константни Георгиески  упатена до бошњачката заедница во Охрид.

 

 

 

Close