(ВИДЕО) Го врзале чуварот и го запалиле возниот парк на приватна градежна фирма

Маскирани и вооружени напаѓачи изминатата ноќ во селото Превалац кај Врање, го врзале стражарот и го запалиле целиот возен парк на приватното претпријатие „5Д“. Во пожарот изгореле девет камиони, а покрај нив уништени се и две градежни машини. Во пожарот нема повредени, но штетата е проценета на повеќе од половина милион евра. Според податоци од […]

The post (ВИДЕО) Го врзале чуварот и го запалиле возниот парк на приватна градежна фирма appeared first on Скопје1.мк.

Маскирани и вооружени напаѓачи изминатата ноќ во селото Превалац кај Врање, го врзале стражарот и го запалиле целиот возен парк на приватното претпријатие „5Д“.

Во пожарот изгореле девет камиони, а покрај нив уништени се и две градежни машини. Во пожарот нема повредени, но штетата е проценета на повеќе од половина милион евра. Според податоци од српските медиуми, пожарот го подметнале три маскирани лица.

The post (ВИДЕО) Го врзале чуварот и го запалиле возниот парк на приватна градежна фирма appeared first on Скопје1.мк.

Close