Додик: Балканот се празни поради себичната политика на ЕУ

Членот на Претседателството на Босна и Херцеговина, Милорад Додик на 4. Демографски самит кој се одржува во Будимпешта порача дека Балканот се празни поради себичната политика на Европската Унија.

-Морам да кажам дека себичната европска политка го „празни“ Балканот за да се полни со мигранти кои доаѓаат од земји со различити култури – изјавил Додик како што пренесуваат медиумите од Бања Лука.

Покрај својот ваков став за регионот Додик постави и прашање дали за неколку децении во Европа ќе живеат Европјани  !?

-Доаѓам од земја каде се не е одработено, каде наследивме многу  проблеми од граѓанската војна. За време на граѓанската војна во БиХ бројот на новородени деца беше многу поголем отколку сега во мирнодопски условиу. Тоа е голем апсурд – изјавил Додик на самитот именуван како „Семејството – кључ за опстанок“.

Close