Петти ден, сеуште гори во струшко

Веќе петти ден по ред е активен пожарот во струшко, помеѓу селата Белица и Радолишта.

На ридот постојано се гледа дека гори и се издига чад и покрај тоа што од ТППЕ Струга итакнаа дека е ставен под контрола, сепак и понатака гори нискостеблеста шума.

Поради непристапноста на теренот, единствено што може да се очекува за да се изгасни е дождот кој  меторолозите го најавуваат во вечерните часови.

Close