Пронајдена експлозивна направа во водите на реката Црни Дрим

На 15.09.2021 година во ОВР Струга пријавена е пронајдена експлозивна направа, во водите на реката Црни Дрим во Струга.

По извршен увид, од претставник на Дирекцијата за заштита и спасување, констатирано е дека се работи за бомба од Првата светска војна која, е безбедно подигната.

Close