Објавена листата на кандидати за членови на Советот на Општина Охрид предводена од Сашо Донев и за кандидатот за Градоначалник на Охрид, Д-р Кирил Пецаков од редовите на ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „Обнова на Македонија“ ја има победничката и мнозинска листа на кандидати за членови на Советот на Општина Охрид. Носител е претседателот на Општинскиот Комитет, Сашо Донев.

 1. Сашо Донев
 2. Горан Стојаноски
 3. Билјана Тодева-Стојаноска
 4. Д-р Горан Маркоски
 5. Наум Јамандиев
 6. Благородна Чулческа
 7. Кире Пердулоски
 8. Ана Крстеска
 9. Перчо Божиновски
 10. Александра Настоска-Николоска
 11. Александар Здравевски
 12. Цветлана Вељаноска
 13. Игор Јовески
 14. Билјана Богданова-Смилевска
 15. Мустафа Усеиновски
 16. Александар Трпеноски
 17. Флорина Мишеска
 18. Драган Тренески
 19. Мила Ложанкоска
 20. Славица Ќосеска
 21. Христијан Ристов
 22. Горан Георгиески
 23. Кристина Крстеска

Отчетноста, транспарентноста како и чесна и честита работа се одликите на сите наши луѓе како идни претставници на охриѓани, професионалци на вистинските места. Имаме план за Охрид и знаеме како треба да се развива Охрид во следните години.

На 17 октомври заедно да започнеме нови успеси, развој и решенија за подобар Охрид. Заедно сплотени да се избориме за нашите семејства, за нашите домови, за нашиот Охрид. За победа уште во првиот круг на идниот градоначалник на Охрид, Д-р Кирил Пецаков и идното мнозинство во Советот на Општината.

 

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид

Close