(ФОТО) Градоначалникот објави ЕКО ИНФО за изминатите 24 часа, видете колку смет собраа од ЈП Охридски Комуналец

Интензивни активности за чистење, метење и подигање на отпад од најфреквентните локации во градот, кејот и чаршијата, напиша на својот ФБ профил градоначалникот градоначалникот Константин Георгиески.

✅Подигање на отпадот од потегот на поранешната касарна, градски стадион и Антички театар по одржаните концерти;
✅Уредување на зеленилото и цветните насади во централното градско подрачје;
✅Двосменско чистење и подигање на отпад од плажите;
✅Миење на улици и останати јавни површини.

Close