(ФОТО) Искршени клупи, демолирани реквизити на патеката кај Билјанини извори

Бурна ноќ во Охрид. Деновиве Охрид го живее врвот на туристичката сезона. Се бара кревет повеќе. Но, има и гости претежно млади кои сакајќи дење да се разладат во Езерото, а ноќе да се журкаат на концертите кои ги има на неколку пуктови деновиве, остануваат и преспиваат во парковите. Но, има и такви кои својата сила, бес, нервоза или пак “желба“ нешто да се уништи, ја истуриле врз клупите и реквизитите на патеката Билјанини извори.

Жална слика од патеката омилена за охриѓани кои сакаат да пешачат.

Локалната преку ЈП ќе ја санира штетата веднаш.  Охрид не заслужува каква слика, но „срамот“ доколку го имаат вандалите ќе остане.

 

 

Close