(ВИДЕО) Марко го оствари својот предизвик: Денешното пливање го посвети на својата мајка

Марко го оствари својот предизвик: “Ова пливање го посветувам на мојата мајка”, вели Марко.

 

Младиот охридски херој Марко Пејчиновски денеска доплива до брегот на Охридското Езеро кај Свети Наум, но со пливање се врати и назад.

Марко пред три лета на само 12 години направи огромен подвиг кога успеа да го преплива Охридското Езеро.

И покрај тоа што има некроза на коска на долните екстремитети, младиот Марко успева во своите подвизи и го следи својот сон.

Close