Поради зголемен број на туристи воведено е 24-часовно дежурство за чистење и подигање на отпад од најфреквентните локации во градот и чаршијата;
✅Подигање на отпад од потегот на поранешната касарна, по одржаните концерти;
✅Секојдневно уредување на зеленилото и цветните насади во централното градско подрачје;
✅Тековно чистење и подигање на отпад од плажите;
✅Миење на улици и останати јавни површини;
✅Чистење на обраснато зеленило во неколку села и населби, пишува во својата ФБ објава градоначалникот Георгиески.
Close