Локализиран пожарот на сртот над Лескоец

После неколку часовна битка месната заедница на Велгошти успеа да го локализира големиот пожар над селото, кој избувна вчера на тешко пристапен терен и брзо зафати голем дел од сртот на планината.

Пожарот избувна попладнево на тешко пристапен терен и брзо зафати голем дел од сртот на планината.

Close