(ФОТО) Пржин: Колку сме биле богати кога растевме и трениравме а не сме биле ни свесни за тоа

На Ј’НО. Веслачка регата.
бр.1- Веслачкиот Клуб “ЈУГ” – Охрид
бр.2- Јавна површина – сега е ресторан Момир.
бр.3-Мостот специјално изграден за (нас) веслачите.
бр.4- Бавча, сега Аквариус, напиша на својот ФБ профил Горан Пржин.

Во објавата Пржин додава:

МПЦ го превзеде владението на имотот на клубот. На јавната површина се изгради и ресторанот Момир и се прошири и преку мостот.
МПЦ ги избрка веслачите, ресторанот го затвори пристапот до езерото а градот ги заборави децата.
Охрид остана без еден од реперентативните клубој а децата останаа без здрав спорт, дух и без големи другарства и спомени.
(Колку сме биле богати кога растевме и трениравме а не сме биле ни свесни за то).

извор: ФБ Горан Пржин

Close