Георгиески:Железната ограда од вилата „Билјана“ ја предадов како гест на пријателство и соработка меѓу двата народа

Денеска во посета на Белград предадов дел од железната ограда која го опкружувала парламентот во Белград од 1936 до 1956 година кога била отстранета и разнесена во различни држави на поранешна Југославија. Дел од оваа уметнички обработената железна ограда беше пронајден во поранешната резиденција на Јосип Броз Тито и сегашна вила на македонскиот претседател „Билјана“ во Охрид. Оградата денес ја предадов како гест на пријателство и соработка меѓу двата народа, напиша во својата ФБ објава градоначалникот Георгиески.

Close