(ВИДЕО) Видобишта се гуши – Што се гори во производствен погон?

Охрид се загадува, Видобишта се гуши. Револтирани граѓани до редакцијата на Охрид1 испратија видео снимено утрово, во кое се гледа како од оџак од производствен погон во Видобишта излегува многу чад и се шири чудна миризба.

Тие велат дека се горат иверици и друг отпад во производствен капацитет за мебел.

Видеото кое го испратија револтирани граѓани велат дека ова кои го дишат секојдневно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close