КАКО СТАНАВМЕ ВАКВИ ? Палас и Охрид заедно се „ронат“ 30 години

За хотелот „Палас“ ( барем на Охрид1 ) нема потреба да се пишува повеќе ништо бидејќи се е кажано. На кровот од хотелот растат дрва и друга вегетација со што Охрид благодарение на природата веќе го добива првиот „зелен кров“ во градот.
Само внимателно кога одите по тротоарот да не ви патне некоја цигла или малтер од фасадата на глава, или недај боже да настрада некое дете.
Хотелот се „рони“ 20 години, Охрид се „рони“ 30 години… Точно толку години бизнисите во градот се приватни и благодарение на сопствениците на хотели, фабрики и други објекти, годишно од него во просек си одат по 1000 млади лица.

Close