Силен земјотрес од 5.2 степени во Грција, почувствуван и во Битола, Ресен, Охрид

Земјотрес од 5.2 степени по рихтер предмалку во Грција. Земјотресот беше почувствуван во Битола, Ресен, Охрид…. Земјотресот е на 110 km југоисточно од градот Елбасан во Албанија и 14 km од Касториа во Грција. Земотресот се случи во 23 часот и 31 минута по локално време кај нас и во Албанија, односно 31 минута по полноќ во Грција.

Close