Во САД прекината вакцинацијата со Џонсон и Џонсон

Федералните здравствени агенции на САД повикаа на итен прекин на употребата на вакцината со единечна доза откако шестмина Американци развија тромб во период од две недели по приемот на вакцината.

Close