ОК ВМРО ДПМНЕ со честитка за 8 Април Меѓународниот ден на Ромите

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на припадниците на ромската заедница им го честита 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите.

Ромскиот етнички и културен идентитет е цврсто вграден низ живеењето во Охрид и Македонија. Унапредувањето и инклузијата на ромската заедница треба да бидат заложби на државата со цел просперитетна и сигурна иднина.

Нека празничните денови бидат исполнети со многу здравје и љубов.

Честит 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите!


Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид

Close