МАН единствената медиумска организација која обезбеди вакцини за медиумските работници во Македонија

Денеска 100 медиумски работници од Македонија се вакцинираа против КОВИД 19 во Заводот за јавно здравје Врање, со вакцината на „АстраЗенека“. Вакцинацијата и ревакцинацијата беше одобрена на барање на МАН, Здружението на новинари на Србија преку кабинетот на Претседателот на Србија Александар Вучиќ.

Вакцините и ревакцините за 100 медиумски работници се бесплатни.

МАН организираше и автобуски транспорт од Скопје до Врање.

Close