Соопштение до јавноста за веб порталот Ohrid1.com

Почитувани граѓани, политички партии, институции и медиуми.

Onemedia.mk ја информира јавноста дека денес во СВР Охрид е пријавен фејсбук профил кој го користел името „Ohrid Eden“, кој го користел логото на нашиот портал Ohrid1.com и кој постирал идентични постови како тие на официјалната ФБ страна на Ohrid1.com Линкот до лажниот профил е следниот: https://www.facebook.com/ohrid.macedonia.58

Според тоа што до сега се знае, профилот е креиран на крајот од март 2020 година. При креирањето е користен телефонски број и за профилната фотографија употребено е логото на порталот, додека во насловната фотографија употребена е иста фотографија како таа што стоела на официјалната ФБ страна во март 2020 година.

Ве информираме дека овој профил е лажен, не е дел од нашата редакција и доколку некогаш во изминатата една година сте комуницирале со овој профил некој свесно ве довел во заблуда.

Затоа Вае молиме, сите кои сами сте се обратиле на овој профил, или некој од овој профил ви се обратил Вам да не информирате за комуникацијата со лажниот профил на нашата официјална ФБ страна : https://www.facebook.com/ohrid1 Доколку во минатата една година некој доживеал некакви непријатности од овој профил кој го злоупотребил брендот и логото на „Охрид1“ изразуваме жалење за тоа.

Со почит Ваша OneMedia.mk ( Ohrid1.com, News1.mk, Skopje1.mk, Lifestyle.mk и News1.al )

Close