Таневски: Комисијата за одбрана и безбедност, усвои повеќе предлог закони од интерес на безбедносните сили, на граѓаните и државата

ФБ статус на пратеникот Лазе Таневски. Таневски во објавата пишува:

На денешната, 12 седница на Комисијата за одбрана и безбедност, усвоивме повеќе предлог закони од интерес на безбедносните сили, на граѓаните и државата:

➡️ Предлог – закон за изменување на Законот за оружјето

➡️ Предлог – закон за изменување и дополнување на Законот за прекршоците против јавниот ред и мир

➡️ Предлог на закон за именување и дополнување на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата

Close