Во Ботун изгоре електричен столб сопственост на „ЕВН“

На ден 29.03.2019 година околу 17,00 часот, во селото Ботун-општина Дебарца случен е пожар на отворен простор, во кој, целосно изгореле електричен столб сопственост на „ЕВН“ и други предмети во приватна сопственост. Од извршениот увид, констатирано е дека пожарот бил предизвикан од Б.С.( 55) од селото Ботун. Тој е лишен од слобода и против него ќе биде поднесена соодветна пријава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close