Најмладите жители на населбата „Воска“ добија уредено катче за забава

Нов детски парк е направен во населбата Воска, наменет за најмладите.
-Најмладите жители на населбата „Воска“ добија уредено катче за забава. Со средства од буџетот на Општина Охрид поставено е ново детско игралиште кое е опремено со најсовремени детски реквизити со гумирана подлога. Просторот е соодветно ограден и уреден со урбана опрема.
✅Со цел да се подобрат условите за забава на децата, претходно беше извршена реконструкција и санација на детските игралишта на неколку локации во општината, напиша градоначалникот Георгиески во својата објава на фејсбук.
Close