Јаневски: Корона вирусот јасно ни покажа на што треба да го фокусираме туризмот во иднина

Движење на домашните и странски туристи и остварените ноќевања во туристичката дестинација Берово на месечно ниво во периодот 01.2019 година заклучно со 11.2020 година. Какви ефекти предизвика САРС ков 2 пандемијата врз руралните и екотуристички дестинации во Македонија јасно покажува на што треба да се фокусираме во иднина, напиша на својот ФБ профил директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски.

Јаневски во објавата додава:

Извор: ДЗС

– нови туристички атракции

-гастро туризам

– екотуризам

– авантуристички туризам

– рурален туризам

– вински туризам

-алтернативни форми на туристичка понуда

Close