Три лица идентификувани за палењето на бугарското знаме

Три лица се идентифукувани за палењето на бугарското знаме во Вевчани, потврдуваат од полицијата. Во соработка со Обвинителството против нив ќе има поднесок, но за какво кривично дело ќе одговараат ќе одлучи јавен обвинител.

Бугарското знаме беше запалено кога се палеа маските на завршетокот од Вевчанскиот карневал. Веднаш следуваше вербален демарш од Бугарија, но и осуда од македонските институции

Инаку карневалот годинава беше откажан, но сепак се собраа дел маскирани жители, а интервенираше и полицијата поради непочитување на здравствените протоколи во време на пандемија.

Close