Какви сме биле и како станавме вакви?! (Трет дел)

Во Охрид во 1977 година докторот Ристо Голев сам со свое знаење и ентузијазам успеал да произведува леќи со различни диоптери. Тој бил пионер на оваа иновација не само во тогашна Македонија туку и во Југославија ( значи во конкуренција со докторите од Словенија, Загреб и Белград ).

 

Close