Георгиески: Се преземаат интензивни активност за расчистување на снегот од коловозите, тротоарите, пешачките патеки …

Екипите на ЈП “Охридски Комуналец” на терен.
Се преземаат интензивни активност за расчистување на снегот од коловозите, тротоарите, пешачките патеки и останатите јавни површини во градот. Целта е поголема безбедност на пешаците и учесниците во сообраќајот.
Ставена е на располагање целокупната механизација како и моторните чистачи за снег со дувалка, кои минатата година ги набави Општина Охрид, напиша на својот Фб профил, градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески.

Close