„Гробишта“ објави тендер за фотоволтаична централа

Јавното претпријатие “Градски Гробишта” Охрид, денес распиша тендер за изградба на фотоволтаична централа со јачина од 20 киловати и се очекува да донесе заштеда во потрошувачката. Заштита на животната средина.

Повикот е отворне до 25 јануари. По изборот на фирмата ќе запоне изградбата на централата. Ова е прво јавно претпријатие во Охрид, а веројатно и во Македонија кое почна процес за своја енергетска независност и користење на чиста енергија која не ја загадува животната средина.

Close