Рачна бомба фрлена пред рускиот конзулатот во Атина

Напаѓачи на мотоцикл фрлиле експлозивна направа, веројатно рачна граната, врз полициската куќарка пред рускиот конзулатот во Атина, потврди полицијата на грчката полиција. „Веројатно тоа била рачна граната. Никој не е повреден“, изјавил неименуван полициски офицер за Reuters. Инцидентот се одиграл ноќта во 3,30 часот по локалнио време, кога две лица на мотоцикл ја фрлиле гранатата […]

The post Рачна бомба фрлена пред рускиот конзулатот во Атина appeared first on Скопје1.мк.

Напаѓачи на мотоцикл фрлиле експлозивна направа, веројатно рачна граната, врз полициската куќарка пред рускиот конзулатот во Атина, потврди полицијата на грчката полиција.
„Веројатно тоа била рачна граната. Никој не е повреден“, изјавил неименуван полициски офицер за Reuters.

Инцидентот се одиграл ноќта во 3,30 часот по локалнио време, кога две лица на мотоцикл ја фрлиле гранатата во полициската куќарка пред рускиот конзулат во северното атинското предградие Халандри, соопштиле од конзулатот за агенцијата РИА.

The post Рачна бомба фрлена пред рускиот конзулатот во Атина appeared first on Скопје1.мк.

Close