Во Косово има 200.000 парчиња нелегално оружје, само 500 молби за легализирање

Според заменикот мминистер за внатрешни работи, Изми Зека поседувањето на голем број нелегално оружје се должи на недовербата во институциите и на тензичните односи меѓу Приштина и Белград.

Сите граѓани на Косово имаат можност до јуни да поднесат молби за легализирање на оружје. Граѓаните кои имаат кај себе нелегално оружје може да добијат казни од 7.500 евра или затвор до пет гоидни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close