ЕУ прифати одлагање на Брегзитот

Европската унија и понуди на Британија одлагање на Брегзитот, односно излегување на земјата од Унијата до мај, наместо порано договорениот термин 29 овој месец. Унијата со ова, како што наведуваат новинските агенции, и даваат шанса на премиерката Тереза Меј да постигне договор во британскиот парламент за Брегзитот. Со тоа само делумно и се излегува во пресрет на Меј која побара одлагање на Брегзитот до средината на мај.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close