(ВИДЕО) Купишта земја и градежен шут од ископ фрлени во Охридското Езеро!

На социјалните мрежи се појави видео од револтиран граѓани кој неможејќи да издржи поради уништувањеро на Охридското Езеро, покажува што се случува во моментов кај Извидничкиот центар. Тој коментира:

„Во Охридско Езеро пред Извиднички центар има земја и градежен шут од ископ и изградба на Старечки дом“.

На коментарот од видеото се слуша: Кај е Унеско за вакви будали.

За жал револтираниот граѓанин е потполно во право. Има ли некој претстава со ваквоте потези кое природсно богатство го уништува! Време е некој претстот да си го стави на глава!

Инаку институциите сеуште не знаат кој го направил насипот, а граѓаните јавно искажуваат сомнежи дека тие не сакаат да знаат бидејќи не се институции!

Close