Се огласи Илинка Митрева: Заев почна од Преспа и промена на името на нашата држава

Се огласи Илинка Митрева, поранешна министерка за надворешни работи:

Ставовите на Заев се завр шниот уд ар што тој ѝ го задава на Македонија.

Почна од Преспа и промената на името на нашата држава, а сега посегна по иден титетот, јазикот и историјата – по ното рни историски факти, фа и стичк та ок п ација на Македонија.

Капитул ираше пред најголемиот на пад со кој се соочила Македонија од почетокот на нејзиното постоење:

уце ни, при тисоци и барања што зад ираат во темелите на македонската нација“.

Ова го вели професорката Илинка Митрева, поранешен министер за надворешни работи на Република Македонија, како реакција на интервјуто на премиерот Зоран Заев за агенцијата БГНЕС.

Close