Рама побара од граѓаните поголема одговорност за да не дојде до целосно затворање на Албанија

Албанскиот премиер Еди Рама побара од граѓаните да бидат посвесни и поодговорни за да се избегне пренатрупаност во болниците и затворање на земјата, што би имало сериозни последици од сите аспекти, јави дописничката на МИА од Тирана.

– Барам ваша помош за да бидете што е можно посвесни и поодговорни и сите заедно да избегнеме преоптоварување на болниците, што практично ќе го отежни нормалното лекување на сите на кои им треба и ќе услови целосно затворање. Неопходно е секој од нас, секој граѓанин, да стане свесен дека треба да одигра важна одлука да го заштити сопственото, но и здравјето на неговото семејство и роднини. Да даде придонес за да се избегне затворање што би имало непожелни последици во однос на економијата, на секое семејство и на нашето заедничко семејство, порача Рама на прес-конференција.

Close