Сусамот го чисти организмот од токсини

Семето сусам содржи најголема концентрација на фитостерол, состојка која по својата хемиска структура е слична на холестеролот, поради што има моќ да го редуцира нивото на холестеролот во крвта.

Семката сусам содржи и најголема концентрација на фитостерол, состојката која по хемиската структура наликува на холестерол.

Фитостеролите имаат моќ, доколку се присутни во потребното количество во исхраната да го редуцираат нивото на холестерол во крвта, да го подобрат имунитетот и да го намалат ризикот од настанување на поедини облици на карцином.

Close